No cure no pay incasso voor al uw onbetaalde facturen

Wat echter iedere ondernemer vroeg of laat meemaakt, zijn klanten die het niet al te nauw nemen met de facturen die ze moeten betalen. En laat dat nu net zijn wat een onderneming ernstige financiële schade kan toebrengen. De facturen die uw bedrijf zelf krijgt, moeten ook betaald worden, de geplande investeringen moeten kunnen doorgaan en uw medewerkers moeten tijdig hun loon ontvangen. Allemaal uitgaven die u moet zien te doen met het geld dat binnenkomt. Maar wat als de betaling van die inkomende facturen op zich laat wachten? Met de hulp van een incassobureau kunt u ervoor zorgen dat openstaande facturen alsnog betaald worden en dat de toekomst van uw bedrijf op geen enkel moment in het gedrang komt.

No Cure No Pay

Van A tot Z geregeld

Persoonlijke benadering

Geen minimumbedragen

Direct online indienen

Door heel België

Wat kan een no cure no pay incassobureau voor u doen?

Als een klant de rekening niet betaalt, is het een logische volgende stap dat u zelf vriendelijk even contact opneemt. Iedereen kan al eens iets over het hoofd zien en als dat bij uw klant het geval is, kan dit op deze manier makkelijk en snel opgelost worden. Als uw klant echter hierna nog niet tot betaling overgaat, is het inschakelen van een incassobureau de beste oplossing. Het incassobureau zal het dossier van u overnemen en er alles aan doen om uw klant aan te zetten alsnog tot betaling van de schuld over te gaan.

Een no cure no pay incasso geeft u meer dan goede kans om alsnog uw geld te recupereren. Vaak is het namelijk zo dat alleen al het logo of de naam van een incassobureau zien of horen mensen op andere gedachten brengt. Heeft uw klant de boodschap begrepen en de rekening betaalt, dan kan het dossier hier afgesloten worden. In het andere geval worden de pogingen verder gezet. In het geval uw klant financiële problemen ondervindt, kan uw incassobureau eveneens bemiddelen in het opstellen van een afbetalingsplan dat voor beide partijen haalbaar en aanvaardbaar is.

no cure no pay

De voordelen van een no cure no pay incassobureau

Bij een incassobureau kunt u kiezen voor de zogenaamde no cure no pay incasso, ook wel gekend als incasso zonder kosten. Dit wil zeggen dat u geen enkele kost hoeft te maken om aan uw verdiende centen te raken. Is het incassobureau niet in staat de openstaande facturen te innen, dan hoeft u geen enkele kost, zoals bijvoorbeeld dossierkosten, te betalen. Lukt het wel om de openstaande facturen te innen, dan zal de incassokost doorgerekend worden aan de schuldenaar. U heeft er dus enkel maar bij te winnen om een incassoprocedure op te starten als u met wanbetalers te maken krijgt.

 

Een ander groot voordeel van een no cure no pay incassobureau is dat er steeds zal geprobeerd worden om tot een minnelijke schikking te komen. In dat geval is er geen enkele reden om te denken dat de bruggen tussen u en uw klant opgeblazen zijn. Toch is het vaak makkelijker om het herhaaldelijk aandringen op betaling over te laten aan een externe partij, in dit geval het incassobureau.
Incasso zonder kosten is de manier bij uitstek om te krijgen waar u recht op heeft zonder uw klant al te veel voor het hoofd te stoten en zo een mogelijke toekomstige samenwerking uit te sluiten. Uw klant weet elf ook wel dat hij u dat geld verschuldigd is en zal u deze manier van werken dan ook zeker niet kwalijk nemen. Niets staat u trouwens in de weg om de betaling van de facturen bij die specifieke klant in de toekomst anders aan te pakken, door middel van voorafbetaling bijvoorbeeld.

De stappen in de incassoprocedure

 • Het doorgeven van het dossier aan het incassobureau:
  In de eerste plaats is het aan u een doeltreffend debiteurenbeheer op te stellen. Op die manier heeft u een duidelijk en direct zicht op de openstaande facturen. Blijft een dossier na aandringen van uw kant onbetaald, dan kunt u snel en eenvoudig het hele dossier overhevelen naar het incassobureau.
 • Het incassobureau gaat achter uw geld aan:
  Na overname van het dossier zal het incassobureau onmiddellijk van start gaan om voor u het bedrag dat uw schuldenaar u nog moet betalen te innen. Via e-mail, brief of telefoon worden alle mogelijke middelen ingezet om zo tot een oplossing te komen. Hier zijn drie mogelijke scenario’s, namelijk uw klant betaalt onmiddellijk het volledige openstaande bedrag, uw klant vraagt een afbetalingsplan aan waar u wel of niet akkoord kunt mee gaan of uw klant blijft volharden en betaalt niet. In de eerste twee gevallen is het doel bereikt, in het laatste geval dringt verdere actie zich op.
 • Gerechtelijke procedure:

  Als uw klant halsstarrig blijft weigeren om te betalen, zit er voor u iets anders op dan over te gaan op te zetten van gerechtelijke stappen. Een deurwaarder zal in dit geval het dossier overnemen en verder afhandelen. Hier kan uw klant niet langer bij zijn standpunt van niet betalen blijven en zal desnoods overgegaan worden tot beslaglegging of een voorbrengen van het dossier voor de bevoegde rechtbank.

Laat onbetaalde facturen de toekomst van uw bedrijf niet ondermijnen

Er is geen enkele reden te vinden waarom u ermee akkoord zou moeten gaan dat uw klant niet betaalt. U hebt de producten of diensten geleverd en daar staat een betaling tegenover. Via een incasso zonder kosten hebt u in elk geval een grote kans op slagen, dat bewijst de praktijk elke dag opnieuw.

Direct een incasso opdracht invoeren, is vandaag nog actie!

Voor eenmalige vorderingen of kleine bedragen kunt u meteen gratis gebruik maken van ons unieke no cure no pay service.

Wacht niet langer op uw geld en vul het formulier in, upload uw openstaande factuur en wij gaan direct aan de slag.

Drop files here or
Max. file size: 30 MB.
  Naam contactpersoon*